Wednesday 10 September 2014

Mobility Framework: Νέες πρωτοποριακές τεχνολογίες για ανάπτυξη και λειτουργία web & mobile εφαρμογών


Η αυξημένη χρήση των κινητών συσκευών έχει οδηγήσει  πολλές επιχειρήσεις να αναπτύξουν  εταιρικές  στρατηγικές ούτως ώστε να επωφεληθούν από τα οφέλη της φορητότητας.


Οργανισμοί σε όλο τον κόσμο μέρα με τη μέρα βασίζονται σε κινητές συσκευές, όπως smartphones, tablets, netbooks, αλλά και φορητούς υπολογιστές, για να διεξάγουν τις  καθημερινές επιχειρηματικές τους δραστηριότητες και εκτός του χώρου και του περιβάλλοντος εργασίας τους.

Η νέα γενιά των εργαζομένων χρησιμοποιεί τις κινητές συσκευές όχι μόνο για να επικοινωνεί, αλλά και για να ερμηνεύει τα δεδομένα για λήψη αποφάσεων, καθώς επίσης και για να αλληλεπιδρά με  τις εταιρικές επιχειρηματικές εφαρμογές.
Όταν όμως πρόκειται για επιχειρησιακές εφαρμογές, υπάρχουν προκλήσεις που συνδέονται με την εταιρική προσέγγιση όπως:
  • Η κλιμάκωση από ένα μικρό αριθμό εφαρμογών που καλύπτουν ένα μικρό μέρος των επιχειρησιακών ενοτήτων σε ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο πλήρους επιχειρησιακής λειτουργίας
  • Η διασφάλιση της συμβατότητας με τις υπάρχουσες εφαρμογές  εντός του περιβάλλοντος των εταιρειών
  • Η ασφάλεια των δεδομένων που φυλάσσονται στις συσκευές αλλά και της διακίνησης της πληροφορίας
  • Η συμμόρφωση με τις πολιτικές και τους κανονισμούς πρόσβασης και δικαιωμάτων
  • Η στρατηγική βελτιστοποίησης της διάρκειας ζωής των εφαρμογών
  • Ο κατακερματισμός ανά συσκευή ή και λειτουργικό σύστημα
  • Η πρόβλεψη εξέλιξης της τεχνολογίας και η αντιμετώπιση στις συχνές και γρήγορες αλλαγές των συσκευών.

Η SoftΟne λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω προχώρησε στη στρατηγική σχεδίαση ενός καθορισμένου SoftMobility Framework ενιαίας αρχιτεκτονικής, για την ανάπτυξη  Web & Mobile εφαρμογών πλήρους ενταγμένων στην κεντρική μηχανοργάνωση.

Σε συνέχεια της Soft1 Open Architecture Development platform,  του σχεδιασμού ανοιχτής αρχιτεκτονικής και διασυνδεσιμότητας  (by design interoperability architecture) αλλά και της Softone  Cloud Technology, τα δυο βασικά συστατικά στοιχεία, που έρχονται ως φυσική εξέλιξη της ανάπτυξης των τεχνολογικών καινοτομιών του Soft1 και αποτελούν τους πυλώνες ανάπτυξης του framework είναι:
·         Mobile Application Development (MAD) Platform
·         EnterpriseMobility Management (EMM) System


Η Soft1 Mobile Application Development (MAD) platform  διαδραματίζει καίριο ρόλο στην  εύκολη και γρήγορη ανάπτυξη Web & Mobileεπιχειρησιακών εφαρμογών.
Βασισμένη:
  • στα Soft1 Web Services* για εύκολη, γρήγορη και ασφαλή διασυνδεσιμότητα
  • στον Soft1 Cloud Mobilizer* για άμεση πρόσβαση στα πραγματικά δεδομένα της επιχείρησης τόσο για τις on-premise όσο και για τιςcloud εγκαταστάσεις
  • στα HTML5 & CSS3 εργαλεία ανάπτυξης της Sencha για εύκολη και γρήγορη ανάπτυξη Web & Mobile εφαρμογών
  • στο Phone Gap της Adobe Systems για Device porting για όλα τα  Mobile Devices και mobile operation systems
  • στη SQLite Database
παρέχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για ολοκληρωμένες εφαρμογές σε όλον το κύκλο ανάπτυξης τους.

Διασφαλίζοντας πλήρη συμβατότητα με όλους τους Web Browsers*, τα λειτουργικά συστήματα και τις mobile συσκευές,  χρησιμοποιώντας όλα ταbusiness modules  του Soft1 για όλα τα business operations προσφέρει real time λειτουργία με τα πραγματικά δεδομένα τόσο για τις on-premise* όσο και για τις cloud εγκαταστάσεις με σχεδόν μηδενική παραμετροποίηση και χωρίς κρυφά κόστη.

Το Enterprise Mobility Management (EMM) System  παρέχει πλήρη έλεγχο   επιτρέποντας  στις επιχειρήσεις να βασίζονται σε ένα ενιαίο σημείο αναφοράς  για την πλήρη  διαχείριση όλων των Web αλλά και των Mobile εφαρμογών – συσκευών.
Συνδέοντας  όλα τα στοιχεία και διευκολύνοντας  τις εργασίες που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της πλατφόρμας, επεκτείνει ουσιαστικά τη λειτουργικότητα της εσωτερικής μηχανοργάνωσης στο χώρο των web και mobile εφαρμογών.
Mέσα από την κεντρική μηχανοργάνωση μέσω Mobile Device Management (MDM) αλλά και Mobile Application Management (MAM) δυνατοτήτων καθορίζονται και  ελέγχονται οι επιλογές και τα δικαιώματα  τόσο σε επίπεδο χρήστη όσο και η προσβασιμότητα των mobile συσκευών.  Ο βαθμός πληροφόρησης και αλληλεπίδρασης με το σύστημα καθορίζεται ακόμα και σε επίπεδο στελέχους, πελάτη ή και προμηθευτή.

Oι χρήστες βλέπουν και αλληλεπιδρούν στα πραγματικά δεδομένα της επιχείρησης (και όχι σε αντίγραφα αυτών) σε πραγματικό χρόνο με απόλυτο έλεγχο και  ασφάλεια, με ταυτόχρονη καταγραφή όλων των αιτημάτων τους σε συνδυασμό με την καταγραφή της γεωγραφικής  θέσης της αίτησης τους.
Χρησιμοποιώντας  SSL connections για τις αιτήσεις και OAuth authorization για την αυθεντικότητα των αιτούντων,  κλείδωμα mobile συσκευών, παρακολούθηση με στίγμα GPS αλλά και  απομακρυσμένη  διαχείριση με δυνατότητα διαγραφής  χρήστη, εξασφαλίζεται ενιαία και απόλυτη ασφάλεια τόσο των αιτήσεων όσο και των δεδομένων.
Συνοψίζοντας,  για το Soft1 Web & Mobile framework έχουμε:
  • Εύκολη, γρήγορη και ασφαλή διασυνδεσιμότητα
  • One-click άμεση πρόσβαση στα πραγματικά δεδομένα της επιχείρησης (και όχι σε αντίγραφα αυτών) τόσο για της on-premise όσο και για τις cloud εγκαταστάσεις
  • Εύκολη και γρήγορη ανάπτυξη Web & Mobile εφαρμογών.
Η SoftOne επενδύει συνεχώς σε καινοτόμες τεχνολογίες με σκοπό να  προσδώσει προστιθέμενη αξία στην υπάρχουσα μηχανογράφηση των επιχειρήσεων, δίνοντας λύσεις στις καθημερινές αυξανόμενες ανάγκες τους.

Εκμεταλλευόμενη  στο έπακρο τις σύγχρονες τεχνολογίες ως φυσική εξέλιξη της εφαρμογής και ως αναπόσπαστο κομμάτι της εσωτερικής μηχανοργάνωσης, ως επέκταση αλλά και ως εναλλακτικό user interface  προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις πλήρως ενταγμένες – με απόλυτο έλεγχο και ασφάλεια – στην κεντρική μηχανοργάνωση της σύγχρονης επιχείρησης.

First post on Softone Blog



No comments:

Post a Comment